Voor ons is architectuur een passie waarvan wij ons werk hebben gemaakt

Studio Y dankt haar naam aan een kleine studio aan het Amsterdamse IJ waar het in 1996 allemaal begon. Sinds 1997 is Studio Y in Osdorp gevestigd en heeft zich in de loop der tijd bewust ontwikkeld tot een klein en uitermate flexibel architectenbureau met brede kennis en ervaring van inmiddels meer dan twintig jaar.

Ons bureau bestaat uit 2 architecten: Erwin Spijker en Wim Lindenbergh

Wij werken aan zeer verschillende projecten en dat vraagt telkens weer om een eigen aanpak. Elk project is voor ons een uitdaging en een kans om ruimtes te maken waar gebruikers zich thuis voelen en waar zij een goede herinnering aan overhouden. In onze architectuur streven we er naar om de relatie tussen gebouw en omgeving vanzelfsprekend en tijdloos te maken. Ook de indeling en benadering van een gebouw krijgen hierbij grote aandacht. Elk project een eigen aanpak betekent voor ons ook dat wij gebruik maken van alle beschikbare ontwerpmiddelen en materialen; van traditionele ambachtelijkheid tot en met extreme moderniteit. In alle gevallen wordt door ons ingezet op duurzaamheid, vitaliteit en flexibiliteit. Een gebouw is geen wegwerpproduct, maar moet zich wel en gemakkelijk kunnen aanpassen aan de tand des tijds.

Onze projecten krijgen in nauw overleg met de opdrachtgever vorm

Optimaal resultaat betekent voor ons een goede beheersing van het bouwproces in zowel tijd, geld als techniek. Intensieve samenwerking met de opdrachtgever is in dit proces voor ons onontbeerlijk en mede bepalend voor de kwaliteit van het eindproduct.Onze projecten krijgen in nauw overleg met de opdrachtgever vorm. Daarbij werken wij het liefst in teamverband aan onze opdrachten. Vanzelfsprekend wordt al onze ervaring hierbij ingezet.

Bij de totstandkoming van onze opdrachten maken wij gebruik van ons netwerk (constructie-, calculatie-, bestekken- en tekenbureau ’s en presentatie specialisten). Wij schakelen hen in op het moment dat dit voor het project noodzakelijk is. Op deze wijze zijn wij flexibel en kunnen wij inspelen op vrijwel elk type opdracht, van klein tot groot.

Erwin en Wim zijn zeer ervaren en gedreven architecten. Daarmee kenmerkt Studio Y zich in het algemeen door een gedegen kennis van zaken. De ontwerpen die zij maken zijn uitvoerbaar en leveren keer op keer een prachtig resultaat op, waar wij en onze klanten enthousiast van worden.
jeroen rutsen Bekijk project

Zin om over jouw project te praten?

Neem contact met ons op

Je krijgt zo snel mogelijk een antwoord terug.

We gebruiken je informatie om contact met je op te nemen. Bekijk onze Privacyverklaring.