Villa R

De villa is geprojecteerd in het plan Rietlanden dat door de gemeente Terneuzen is ontwikkeld.In dit plan zijn ruime kavels aangeboden in een waterrijke omgeving. De kavels worden gevormd door een rug van groen en openen zich naar de waterkant. Het gebouw is opgedeeld in 4 volumes, onderling verbonden door een centrale hal in combinatie met een lange gang die het kavel opdeelt in een groen (tuin-) gedeelte en een water-georiënteerd gedeelte.

In elk volume zijn aan elkaar gerelateerde functies ondergebracht. Op de begane grond zijn de garage, berging, garderobe, entreehal, bibliotheek en werkkamer ondergebracht. Op de verdieping de slaapkamers met eigen badkamers gesitueerd. In de tuin is in een ellipsvormig volume de woonkamer opgenomen en in het volume aan de waterkant bevinden zich de woonkeuken, tweede keuken en de gastenruimte. De ruimte tussen de volumes aan de waterkant worden ingevuld door terrassen.

Het gebouw is in een moderne minimalistische architectuur vormgegeven. Toegepaste kleuren zijn wit, grijs en zwart waarbij alle plafonds en wanden wit zijn en de vloeren een afwijkende kleur hebben gekregen.Naast de situatie, oriëntatie en afmeting van het gebouw waarbij elke ruimte een eigen karakter heeft gekregen is in dit gebouw de life-style van de opdrachtgever tot uitdrukking is gekomen.

Opdrachtgever

Frans de Ruyter

Locatie

Terneuzen

Wil je meer weten over dit project?

Neem contact met ons op

Je krijgt zo snel mogelijk een antwoord terug.

We gebruiken je informatie om contact met je op te nemen. Bekijk onze Privacyverklaring.